YouTube kopira Instagram

foto: pixabay

Snapchat je bila prva društvena mreža koja se temeljila na kratkim video-porukama koje nestaju nakon određenog vremena. Priče (stories) kasnije su uveli i Instagram, Facebook pa čak i WhatsApp. Ovih dana, a nakon ažuriranja aplikacije, značajka Stories stigla je i na YouTube.

Po uzoru na Snapchat i Instagram i YouTube je uveo značajku Stories. No, sadržaj pomoću novog alata mogu objavljivati samo oni s 10.000 ili više pretplatnika.

Kako piše The Verge, razlika između Insta-priča i iste značajke na YouTubeu je nekoliko. YouTube priče traju sedam dana, nasuprot onih na Instagramu koje nestaju nakon 24 sata. Kada vlasnik YouTube kanala objavi priču, ona je dostupna i pretplatnicima, ali i osobama koje nisu pretplatnici njegova kanala. YouTube priče pojavljuju se na bočnoj traci ‘Up Next’. Kreatori koji koriste ovu značajku na YouTubeu fanovima mogu odgovarati na komentare unutar priča, a ti će odgovori biti vidljivi svima koji gledaju priču. Na Instagramu odgovor ostaje u privatnoj poruci.

Proces objave YouTube priča nije nimalo kompliciran – dovoljno je u YouTube aplikaciji dotaknuti ikonu kamere te odabrati opciju ‘create story’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *