Šta je Tik Tok i kako funkcionira

foto: pixabay

Početkom 2017. popularni Vine je ugašen, a u posljednjih nekoliko mjeseci njegovo mjesto pokušava zauzeti Tik-Tok. Aplikacija je to koja je prošle zime bila najpreuzimanija, a prestigavši tada čak i popularni Instagram, Snapchat i Facebook. Riječ je zapravo o aplikaciji unutar koje korisnici kreiraju kratke videozapise, a djeluje i kao društvena mreža.

Tik-tok aplikacija je nastala u Kini još 2016. godine, a njena svrha je stvaranje i dijeljenje kratkih videa. Glavni naglasak je na zanimljivim efektima koje se mogu uvrstiti u video, kao i pozadinskoj glazbi koju obično čine popularne pjesme.

Najčešći videozapisi koje korisnici objavljuju su plesne tematike, ima tu i komičnih skečeva, a kao i na svakoj društvenoj mreži i izazova.

Vodeća je to aplikacija za kreiranje kratkih videa u Aziji, a ubrzo se proširila i izvan tog kontinenta, budući da je od 2018. dostupna na 75 jezika. Sredinom 2018. aplikacija Tik-Tok dosegla je 500 milijuna korisnika, a za njenu popularnost zasigurno su zaslužne i brojne zvijezde te influenceri koji su ju promovirali putem Instagrama i Snapchata.

Tik-Tok je aplikacija dostupna i na Androidu i iOS-u. Slično kao i 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *