Whatsapp napokon uvodi Dark Mode, postani tester

foto: pixabay

Whatsapp, mobilna aplikacija za chat, konačno je razvila Dark Mode, odnosno opciju odabira tamnih tema na pametnim telefonima koji koriste operacijski sustav Android. Radi se o jednoj od najiščekivanijih značajki za popularnu chat platformu, jer će korisnici sada moći birati između klasične svijetle boje u pozadini razgovora, te nove, sive boje, koja će aplikaciji dati obnovljeni izgled.

Prema informacijama do kojih je prvi došao portal WAbetainfo, Whatsappov Dark Mode trebao bi smanjiti blještavilo ekrana pametnog tefona i userima olakšati pregled poruka u slabom svjetlu.

Tamno siva boja za novi look
Korisnici Androida, ako je vjerovati izvoru, novu će značajku dobiti kroz nadolazeće 2.19.82 ažuriranje, ali još nije jasno kada će update stići, piše the Indepedent.

Screenshotovi Dark Mode opcija, koje možete pogledati na sljedećoj poveznici, pokazuju kako će aplikacija, umjesto crne, implementirati tamno sivu shemu boja. Time bi smanjili kontrast između teksta i pozadine te tako spriječili naprezanje očiju.

Viber, Whatsappov najveći konkurent, već je predstavio Dark Mode na svojoj aplikaciji, a iste opcije od ranije imaju Messenger i Telegram. Google navodno također radi na ažuriranoj shemi boja s ciljem popravljanja korisničkog iskustva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *