Kako čitati poruke na WhatsApp-u bez da sugovornik vidi seen

foto: pixabay

‘Ja sam ti poslala na WhatsApp poruku, a ti ju samo pogledala i tek mi nakon tri sata odgovaraš’ – ovakav ste ‘špotanac’ zasigurno barem jednom u životu čuli. Stalkeri koji vam mjere vrijeme između ‘seena’ i odgovora neće biti zadovoljni time da postoji način kako na WhatsApp-u čitati poruke, a da osoba s kojom komunicirate ne vidi da ste otvorili poruku.

Da biste onemogućili svim sugovornicima na WhatsAppu da vide kada pročitate njihovu poruku, potrebno je ući u ‘Postavke’, odabrati opciju ‘Račun’, a potom ‘Privatnost’. Nakon toga vam se otvara niz mogućnosti, a jedna od njih su i ‘Potvrde čitanja’ koje možete isključiti povlačeći kliznik ulijevo.

Time će vašim sugovornicima biti onemogućeno vidjeti jeste li ili ne pročitali njihovu poruku. Dvije kvačice da ste primili poruku i dalje će im se prikazati, ali one neće postati plave.

Ipak, i ovdje vrijedi ona stara da ne možete ‘imati i ovce i novce’, pa nakon što isključite ‘Potvrde čitanja’ niti vi sami nećete moći vidjeti jesu li sugovornici pročitali poruku koju ste im poslali.

Napomenimo za kraj kako u postavkama privatnosti možete kontrolirati i tko može vidjeti kada ste zadnji puta koristili WhatsApp, kome je vidljiva vaša fotografija profila, tko može vidjeti vaš status, a u ovoj rubrici možete pregledati i koje ste kontakte blokirali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *