Instagram uvodi promjenu, više neće prikazivati broj lajkova

foto: pixabay

Instagram konstantno testira nove značajke, a u javnost je ovih dana procurio prototip novog dizajna koji baš i ne ide na ruku influencerima. Naime, ako taj dizajn zaživi, broj ‘lajkova’ koje ste prikupili na pojedinoj objavi bit će skriven za vaše pratitelje.

– Želimo da se vaši pratitelji fokusiraju na ono što dijelite, a ne koliko je ‘lajkova’ vaš post prikupio. Tijekom ovog testa samo osoba koja podijeli objavu može vidjeti ukupan broj ‘lajkova’ koje je ta objava dobila, tako Instagram opisuje prototip dizajna aplikacije koji bi mogao promijeniti način na koji doživljavamo društvene mreže.

Drugim riječima, prenosi Tech Crunch, skrivanje broja ‘lajkova’ od pratitelja moglo bi smanjiti tzv. ‘mentalitet krda’ zbog kojega se ljudi odlučuju ‘lajkati’ sadržaj samo zato što već ima mnogo ‘lajkova’. Nova značajka mogla bi smanjiti i kompetitivnost na Instagramu, budući da će korisnici prestati uspoređivati svoje brojke s brojkama popularnijih prijatelja ili onima javnih osoba. S druge strane, može se očekivati da će objave postati autentičnije jer glavni motiv dijeljenja sadržaja više neće biti broj ‘lajkova’ koje svi mogu vidjeti.

Ovu promjenu izvornog koda Instagram aplikacije za Android prva je na svom Twitteru objavila Jane Wong, koja je uočavala neke postojeće značajke Instagrama još kada su bile u testnoj fazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *