Poznati YouTuber izgubio tri milijuna pratitelja zbog jednog videa

foto: pixabay

Da se karijera YouTubera i influencera stvorena u vrlo kratkom roku može rasplinuti u tren oka, možda najbolje dokazuje posljednji slučaj. James Charles (20) do prije par dana bio je najpopularniji bloger u beauty zajednici. Kao kula od karata karijera influencera počela se rušiti, sve nakon što je njegova prijateljica i kolegica iz spomenute zajednice snimila šokantan video u kojemu razotkriva pravo Jamesovo ponašanje, ono kakvo se s druge strane ekrana nije moglo vidjeti. Gubitkom milijuna pratitelja u 24 sata, James Charles postao je neslavni rekorder YouTubea.

Vještinu šminkanja James Charles usavršio je šminkajući svoje prijatelje za svega pet dolara, a karijeru je 2015., u dobi od svega 16 godina, odlučio početi graditi na YouTubeu. Nekoliko manjih skandala i zavada kolegama u toj istoj beauty zajednici nisu mu donijeli previše štete. Štoviše, Jamesova fan baza samo je rasla. U 2016. postao je prvi muški ambasador poznatog kozmetičkog brenda CoverGirl i ostvario poslovne suradnje s brojnim drugim kompanijama te vrste. Izdao je svoju paletu sjenila, a do prije par dana bio je i vlasnik odjevnog brenda Sister Apparel. Sa svojih 16,6 milijuna pretplatnika na YouTubeu postao je najpraćeniji YouTuber beauty zajednice, prestigavši kolege koji se tim poslom bave daleko dulje od njega.

I u svemu tome imao je konstantnu podršku jedne od njih, dugogodišnje YouTuberice Tati Westbrook (37), koja je svoj kanal pokrenula još 2011. godine. No, upravo je njen posljednji video pokrenuo pad Jamesa Charlesa.

‘Koristiš svoju slavu, moć i novac da bi se igrao s emocijama drugih’
Tati Westbrook, sjećate je se s početka priče, snimila je video u trajanju od 43 minute u kojemu objašnjava promjenu ponašanja Jamesa Charlesa nakon što se vinuo u zvijezde. Ispričala je na koje su mu sve načine ona i suprug pomogli i kazala kako je reklamiranje konkurentskih vitamina zapravo bio okidač svega što s Jamesom nije u redu. Kazala je i kako slučaj s Gageom nije bio jedini u kojemu je pokušao mamiti heteroseksualne mladiće sa stavom ‘ja sam celebrity, ja mogu sve’. Istaknula je to posebno problematičnim, s obzirom na to da su Jamesova ciljana skupina pratitelja mlađi maloljetnici.

– Koristiš svoju slavu, moć i novac da bi se igrao s emocijama drugih. Prijetiš im da ćeš ih uništiti, osramotiti i to činiš kako bi ih naveo na seksualno ponašanje u svoju korist, čak i ako je riječ o heteroseksualcima, istaknula je Tati čiji je glavni zaključak da je James samo iskorištavao druge kako bi i došao do slave te da više ne želi imati bilo kakav odnos s njime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *