Prvi YouTube kanal sa 100 miliona pretplatnika

foto: pixabay

S obzirom na veličinu indijske nacije (prema procjenama iz 2016. ih je više od milijardu i 300 milijuna), kao i količinu noviteta u Bollywoodu i njegovom vanjskom utjecaju, kao i tamošnjoj glazbenoj industriji, ovakve brojke i nisu iznenađujuće. O tome svjedoči i podatak da je i peti kanal s najvećim brojem petplatnika indijski (SET India; ljestvica na dnu teksta)

Apsolutni rekorder na YouTubeu: Ovo je najgledaniji video iz 2018.
Iako je još od početka 2017. T-series najgledaniji YouTube kanal, sve do kraja ožujka vodeći svjetski kanal prema broju pretplatnika bio je PewDiePie, premda su se neke sporadične smjene u vodstvu događale i prethodno ove godine. Oba kanala su u tijeku ožujka prešišala brojku od 90 milijuna pretplatnika.

Inače PewDiePie je YouTube kanal kojeg je pokrenuo Felix Kjellberg i koji nam se čini puno banalnijim od najvećeg konkurenta, budući da se radi o svojevrsnom 9GAG-u na steroidima.

Bilo kako bilo, čini nam se da bi dovitljivi Šveđanin mogao izgubiti korak s indijskim izdavačkim divom.

U broju pregleda već je daleko iza T-seriesa, čiju su video klipovi do sada pregledani 71,752,416,760 puta, dok su ovi na PewDiePieu skupili 50-ak milijardi manje odnosno 21,610,360,190 view. Sada, gubi korak i po broju pretplatnika pa je trenutačna razlika gotovo 4 milijuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *