Stigla aplikacija koja vas pretvara u poznate ličnosti, postanite tuđman, mesić ili tito

foto: pixabay

Ako ste među onima koji dio slobodnog vremena troše igrajući se s raznim aplikacijama koje nude zabavne filtere za lice, onda je kao stvorena za vas nova domaća aplikacija pod nazivom Darmar – maske domaćih faca. Uz pomoć te aplikacije, barem na videu ili fotografiji, možete se pretvoriti u Kolindu, Pernara, Bandića ili neke druge svevremenske favorite hrvatske i regionalne politike, povijesti i sporta.

Zabavnu aplikaciju Darmar izradila je mala zagrebačka tvrtka Kod Biro. Čini ju šest zaposlenih, a bave se razvojem mobilnih i web aplikacija.

Aplikacija za sve koji se žele ‘zafrkavati’ s lokalnim stereotipima
– Darmar kombinira tehnologije proširene stvarnosti i praćenja lica, pa tako koristeći kameru pametnog telefona na lice korisnika ‘projicira’ 3D model koji se pomiče zajedno sa korisnikom, i ‘stapa’ se s njegovim licem prateći gestikulaciju i pokrete lica. Drugim riječima, Darmar na lice korisnika ‘nalijepi’ masku druge osobe, koja se ponaša kao da je njegovo lice, a neke od maski reagiraju na specifične gestikulacije poput otvaranja usta za prikazivanje dodatnih efekata, pojašnjavaju iz Kod Biroa kako funkcionira njihova aplikacija.

Na projektu je sudjelovao cijeli Kod Biro tim, kažu nam, i bilo im je jako zabavno raditi na aplikaciji Darmar jer su u procesu imali mnogo više kreativnog prostora nego kada slične stvari rade za klijente. U aplikaciji korisnici za sada mogu pronaći maske temeljene na Zdravku Mamiću, Milanu Bandiću, Kolindi Grabar-Kitarović, Ivanu Pernaru, Josipu Brozu – Titu, Aleksandru Vučiću, Davoru Bernardiću, Ivici Todoriću, Andreju Plenkoviću, Miloradu Dodiku, Mireli Holy i Ivi Sanaderu.

Uz to, aplikacija nudi i maske temeljene na nekim omiljenim domaćim fenomenima, poput hrvatskih navijačkih rekvizita, ‘pršutinga’, heklanog stolnjaka i slično.

– Aplikacija je namijenjena svim korisnicima koji su aktivni na društvenim mrežama i koji se žele ‘zafrkavati’ s lokalnim stereotipima. Idealno bi bilo da korisnici iskoriste našu aplikaciju za stvaranje unikatnog sadržaja kojeg mogu dijeliti na socijalnim mrežama, poput slika, videa, memeova i sl.. Znamo da imaju smisla za humor i vjerujemo da će ga iskoristiti na najbolji mogući način. Dodatno, nadamo se da će domaći brendovi i marketinške agencije prepoznati super priliku u oglašavanju putem Darmar aplikacije u vidu izgradnji maski i filtera povezanih s njihovim brendovima. Želja nam je osigurati im nove i inovativne načine promocije kroz primjenu proširene stvarnosti i tehnologije praćenja lica, pojašnjava nam Vjeko Škarica iz Kod Biroa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *