Tinejdžer osvojio Fortnite turnir i 20 milijuna kuna

foto: pixabay

I dok jedni svoju vješost u igranju video igara čuvaju u svoja četiri zida, drugi su ju proteklih dana dobro unovčili. Ovoga vikenda održano je finale prvog Fortnite World Cupa, a pobjedu u kategoriji Solos i nagradu od tri milijuna dolara (oko 19,8 milijuna kuna) odnio je jedan šesnaestogodišnjak.

Pobijedivši više od 40 milijuna igrača diljem svijeta, šesnaestogodišnji Kyle ‘Bugha’ Giersdorf iz Pennsylvanije postao je svjetski prvak u Fortniteu. Time je ujedno postao i multimilijunaš, budući da nagrada iznosi tri milijuna dolara, odnosno preko 19,8 milijuna kuna.

Prvo je to izdanje svjetskog kupa u Fortniteu, a finale na kojemu je Kyle pobijedio neke od poznatijih igrača diljem svijeta održano je na stadionu Arthur Ashe u New Yorku.

– Nemoguće je riječima opisati kako se sada osjećam, jednostavno sam presretan, izjavio je Kyle nakon uvjerljive pobjede s 59 naspram 33 boda koliko je imao drugoplasirani, prenosi The Independent.

Inače, navodi isti izvor, ukupan nagradni fond za kategorije Creative, Celebrity Pro-Am, Duos i Solos iznosio je 30 milijuna dolara i najveći je to nagradni fond u povijesti eSports natjecanja. Svaki igrač koji se natjecao u finalu Fortnite World Cupa samo je kvalificiravši se osvojio najmanje 50.000 dolara. Uz Kylea, milijunaši su zahvaljujući uspjehu postala još trojica igrača nadimaka ‘Psalm’, ‘Epikwhale’ i ‘Kreo’, svi iz SAD-a.

Dvojica tinejdžera iz Europe, David ‘Aqua’ Wang (17) i Emil ‘Nyhrox’ Bergquis Pedersen (16), pobjednici su u Duos kategoriji, a svaki od njih kući je ponio po milijun i pol dolara, dakle gotovo deset milijuna kuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *